menu
Word Lid
Maak tanken terug betaalbaar

Op 30 maart 2022 lanceerde Vlaams Belang een campagne voor betaalbaar tanken aan de hand van een petitie en concrete voorstellen om de torenhoge brandstofprijzen terug te schroeven. Die campagne is dan ook broodnodig, want de Vlaming betaalt zich blauw aan de pomp: of het nu om benzine of diesel gaat, bij elke tankbeurt wordt de portefeuille leeggeschud. Daarbij gaat bijna de helft van de prijs aan de pomp naar de overheid... Voor Vlaams Belang was het dan ook evident dat hiertegen actie moet worden ondernomen. Zowel online als aan drukke wegen en tankstations oefenden heel wat afdelingen de afgelopen weken druk uit op het brandstofbeleid van paars-groen. Gisteren kwam Vlaams Belang Olen hiervoor op straat, want ook in Olen laten de brandstofprijzen zich voelen!

Claxonneer voor betaalbaar tanken

Op maandag 11 april 2022 om 16 uur vatten de militanten van Vlaams Belang Olen post aan tankstation VDV op de Geelseweg in Olen, waar ze een spandoek toonden met de boodschap "Claxonneer voor betaalbaar tanken!". Deze oproep doet denken aan anderhalf jaar geleden, toen Vlaams Belang Olen de Olenaar opriep om te claxonneren tegen de ondemocratische en anti-Vlaamse Vivaldi-regering. Net als toen gaven heel wat voorbijgangers - zowel automobilisten, vrachtwagenchauffeurs als enkele fietsers - massaal gehoor aan de oproep! Het is duidelijk dat ook de Olenaars en de pendelaars uit de nabije omgeving genoeg hebben van de uit de hand gelopen brandstofprijzen, die grotendeels te wijten zijn aan de accijns- en belastinglust van de Belgische staat.

"Er moet dringend écht iets worden gedaan aan de huidige brandstofprijzen, want voor de gewone Vlaming - en zeker ook de gewone Olenaar - wordt de situatie onhoudbaar." zegt lokale voorzitter Tim Nagels. "Veel Olenaars moeten nog steeds beroep doen op de wagen om, bijvoorbeeld, tot op hun werk te geraken, om naar de supermarkt te gaan of om de kinderen van en naar school of hobby's te brengen. Alternatieven zoals elektrisch rijden of het openbaar vervoer zijn voor veel gezinnen momenteel niet haalbaar wegens te duur, te onpraktisch of een beperkt aanbod. In het belang van onze welvaart én ons welzijn moet tanken dan ook terug betaalbaar worden en moet de overheid een inspanning leveren door de uit de hand gelopen accijnzen en belastingen op brandstof terug te schroeven.".

Voorstellen en petitie

Personen die tijdens de actie van maandag aan het tankstation stopten (om er door de overheid net niet beroofd te worden), kregen van Vlaams Belang Olen ook een pamflet waarin de campagne rond betaalbaar tanken wordt toegelicht. Daarin stonden ook de concrete voorstellen van de partij om tanken terug betaalbaar te maken, namelijk:

  1. Verlaag de accijnzen tot het toegelaten EU-minimum (goed voor 25-30 cent per liter);
  2. Verlaag de btw op brandstof naar het tarief voor basisgoederen: 6%;
  3. Voer een maximumprijs in van € 1,60 per liter. Dat was het prijsniveau voor de crisis.

Deze voorstellen zijn ook het voorwerp van een petitie die te vinden is op www.betaalbaartanken.be! Heb je deze nog niet ondertekend? Doe dit dan als de bliksem, want Vlaams Belang kan pas een verschil maken, en een sterk signaal sturen, als er genoeg handtekeningen worden verzameld!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF