menu
Word Lid
Platte belastingverhoging voor huiseigenaren !

Het Vlaams Belang is verbolgen over de platte belastingverhoging die ons gemeentebestuur geruisloos heeft doorgevoerd. Wat onze burgemeester een budget neutrale maatregel noemt, blijkt in werkelijkheid een aanslag op de rekening van de vele huiseigenaars die Olen rijk is.

"MENSEN MET EEN EIGEN WONING BETALEN ALWEER HET GELAG, WERKEN WORDT OPNIEUW BESTRAFT" - BART VAN OPSTAL, VOORZITTER VLAAMS BELANG OLEN"


Het Olense Vivaldibestuur, doet alweer niet onder voor haar Brusselse voorbeeld. Ook in Olen wordt werken bestraft, deze keer door de belastingen op een eigen woning te verhogen.

Wat door burgemeester Bouquillon nog verkocht werd als een budget neutrale belastingverschuiving, om interne administratieve procedures te vergemakkelijken, blijkt in werkelijkheid een belastingverhoging tot wel 25%, voor mensen met een eigen woning.

Eerste werd de inning van de algemene belasting (55€) afgeschaft en in de plaats verhoogde men de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing.

Waar de gemeente blijkbaar geen rekening mee hield, is de forse stijging van de index, dus ook een forse stijging van de gemeentelijk opcentiemen.

Voor een aantal Olenaars met een eigen woning, betekent dit ondertussen een stijging van om en bij de 25%.

Een land met de hoogste belastingen van heel de wereld, moet bescherming vinden bij haar lokale bestuurders en geen nieuwe aanvallen van hen verwachten.

Het Vlaams Belang zal weldra dan ook actie voeren tegen deze beslissing.




Bijlagen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF