menu
Word Lid
Protestactie GEEN gevangenis in Olen

GEVANGENIS IN OLEN

Onze gemeente mag dan wel beweren dat er een detentiehuis komt in Olen, het gaat uiteraard over een laag beveiligde gevangenis. Een detentiehuis dient voor maximum 15 gevangenen die aan het einde van een lange straf zijn aangekomen en die begeleiding krijgen richting hun vrijlating, in Olen komen criminelen met een veroordeling tot 3 (of 5) jaar, waarvoor elders geen plaats meer is.

PROTEST MET FILIP DEWINTER

Dit zijn holderdebolder oplossingen volgens Filip Dewinter, die speciaal vanuit Antwerpen ons protest kwam steunen. Extra capaciteit kan je snel opbouwen desnoods met containerdorpen, maar een oud rusthuis in een woonwijk plots een detentiehuis gaan noemen, daar kan onze lokale afdeling uiteraard niet mee akkoord gaan.

GEMEENTEBESTUUR

Het VB Olen erkent dat het gemeentebestuur niet de juridische tools heeft om deze plannen tegen te houden, maar ze hadden wel politiek druk binnen de partij moeten leggen!

Mocht het Vlaams Belang morgen deel uitmaken van een regering, en die regering opent een asielcentrum in Olen, dan laat je zoiets toch niet over je kam gaan, dat is de boodschap die ons gemeentebestuur duidelijk niet begrepen heeft. 

Als burgemeester stel je 1 of 2 keer in je loopbaan je veto, en in dit dossier had dat moeten gebeuren.

Het Vlaams Belang wacht af, als er in december inderdaad gevangenen zullen arriveren, voeren we opnieuw actie. 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF