menu
Word Lid
Vlaams Belang steunt onze brandweer!

Jaarlijks vindt op 4 mei de Internationale Dag van de Brandweer plaats. In 2022 is er aanleiding om extra aandacht te schenken aan deze bijzondere dag, want onze brandweermannen en -vrouwen hebben de voorbije periode heel wat te verduren gekregen. Zo waren er in de zomer van 2021 de tragische overstromingen in Wallonië en de Voerstreek, liet een brandweerman recent het leven tijdens een interventie in het Brusselse, werd ook de brandweer geconfronteerd met een Covid-vaccinatieplicht en zorgen onderhandelingen rond het statuut tot op de dag van vandaag voor heibel bij de brandweervakbonden. Vlaams Belang vond het dan ook hoog tijd om onze brandweer een hart onder de riem te steken!   

Bezoek aan alle Kempense brandweerposten

Vlaams Belang Olen trok daarom, samen met Kamerlid Reccino Van Lommel en heel wat andere Kempense partijafdelingen, op woensdag 4 mei 2022 op "bedankingstocht" langs alle brandweerposten van brandweerzones Kempen en Taxandria. Voorbijgangers konden zien hoe de iconische "Eerst onze mensen"-foodtruck over de loop van de dag stopte aan de 10 brandweerposten.

Aan elke post werd een bedankmand met houdbare verbruiksgoederen afgegeven (of achtergelaten indien de post op dat moment onbemand was). Zo kunnen de brandweermannen en -vrouwen nog kiezen om het lekkers zelf op te eten of op te drinken, of om deze alsnog te schenken aan mensen in nood. In de mand zat ook een flyer met de politieke boodschap van Vlaams Belang naar de brandweer toe. Die boodschap werd aan elke brandweerpost ook op een spandoek getoond: de brandweer verdient een correct loon, een werkbare uurregeling en een goede eindeloopbaanregeling!

Vlaams Belang Olen wilt via deze weg de verschillende postoversten bedanken om onze partij te hebben verwelkomd en te woord te hebben gestaan. Daarnaast willen we de ploeg van RTV bedanken voor de mooie reportage.

Blijvende steun voor de brandweer

Dé personen die Vlaams Belang Olen met deze actie wilde bedanken voor hun voortdurende inzet, blijven toch wel de Kempense brandweermannen en -vrouwen. Onze partij zal steeds de belangen van onze brandweer voorop blijven stellen. Daarom houden we het niet bij een eenmalige actie, maar zal een delegatie van Vlaams Belang ook de volgende zoneraad van brandweerzone Kempen bijwonen op zaterdag 14 mei 2022. 

    Via die weg wilt Vlaams Belang Olen het protest van de Kempense brandweer tegen de onzekerheid en het gebrek aan respect waarmee ze behandeld worden, ondersteunen. Op zaterdag 23 april 2022 protesteerden de brandweermannen en -vrouwen van de zone immers tegen het wanbeleid binnen de zone. Ze hekelden daarbij vooral het gebrek aan duidelijke communicatie over, onder andere, verloning en het nieuwe personeelsbehoefteplan.

    Voor Vlaams Belang is het duidelijk: onze brandweer verdient het grootste respect voor hun dagdagelijkse inzet en essentiële werk!

    ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF